Roel van Lanen

Mooie droom, Kimberly! Zelf heb ik jaren in Amerika gewoond dus ik begrijp wel dat je die kant op wilt. Wat trekt jou naar New York?
Je ambitie om daar een huis/kantoor te kopen is heel gaaf maar natuurlijk niet goedkoop, voor een appartement van 100 m2 betaal je op Manhattan al gauw $400.000 of meer, maar het is wel verstandig (want huren in New York is al helemaal niet te betalen!).
En misschien kan je ook overwegen naar een ander deel van New York of New Jersey te verhuizen, dat maakt het gelijk een stuk beter bereikbaar.
En ik denk dat het je enorm helpt als je daarvoor al in Nederland vroeg begint met investeren, hetzij in vastgoed (appartement of huis kopen zodra je gaat werken, ipv blijven huren), of anders in beleggingen zodat je je geld voor je kunt laten werken zodat het vanzelf meer wordt. Een luistertip is de podcast “Jong Beleggen” waarin ze je meenemen in de wondere wereld van het beleggen, waarom het belangrijk is daar zo vroeg mogelijk mee te starten, en dat het niet uitmaakt of je nou veel of weinig te besteden hebt, als je maar begint.
Nouja, zomaar wat ideetjes die je denk ik op weg gaan helpen om zo snel mogelijk een hoop geld bij elkaar te hebben om die onwijs gave sprong naar de VS te kunnen maken!